Joulunalustonttuilua

Miten hyvien ideoiden toteuttaminen voi olla joskus niin hidasta. Tämäkin juttu on ollut mielessä jo useana jouluna, mutta vasta tänä vuonna sain sen tehtyä. Lähetin vanhemmilleni ylläripaketissa sukkia, kummallekin parin. Ehtivät perille juuri isän synttäreiksi. Yllätys meni täydestä ja yllätettyjen puhelu kuoren avaamisen jälkeen oli parasta :)

Sometimes It takes so much time to put a good idea into practice. I’ve been thinking about sending my parents handknit socks for christmas as a surprise for a long time and this year I finally did it. Socks arrived a day before my dad’s birthday and the phonecall from surprised parents was the best :)

Molempiin sukkiin käytin Trekkingin Pro Naturaa. Mallin etsiminen meni suht helposti, isän sukkiin löysin sopivan ohjeen heti, Nancy Bushin Gentleman’s Sock in Railway Stitch oli sopivan yksinkertainen nopeaan neulontaan, hauskoja yksityiskohtia unohtamatta.

I used Trekking Pro Natura for both pairs. It wasn’t hard to decide what pattern to use. For dad, I found a perfect pattern right away. Gentleman’s Sock in Railway Stitch was easy enough for speedy knitting, but had still lots of interesting details.

Äidin sukkiin ei mallia löytynytkään ihan heti, mutta kun näin Kaisan blogissa Embossed Leaves sukat punaisina, tiesin että nämä teen.

Finding a pattern for mom’s socks took more time, but when I saw Embossed Leaves Socks, that Kaisa had made, I knew they’d look perfect in red.


Kuvassa kesken: Tomten Elizabeth Zimmermannin “Knitting Without Tears”-kirjasta
Knit in progress: Tomten by Elizabeth Zimmermann from her book “Knitting Without Tears”

Nyt yritän saada aikaiseksi tyttötomtenin itselleni. Olen lukenut tarkkaan muiden modaukset ja miettinyt omia. Toivotaan parasta. Dropsin Alpaca on mielenkiintoinen lanka, tein mallitilkun, laskin silmukat, aloin neuloa. Tulos oli 10 senttiä liian leveä. Loin vähemmän silmukoita, tulos yhtä leveä kuin ennen. Taas vähemmän, sitten oltiin jo lähellä. Riittoisa lanka kun kasvaa tuolla tavalla.
Kiitos vielä Johannalle tunnustuksesta!

Now I’m trying to make a girly Tomten for myself. I’ve carefully read posts about modifications that others have made and figured out some of my own too. Let’s hope for the best. I have to say, Drops Alpaca is one interesting yarn. Never a dull moment… I made a swatch, did the math and casted on. After a few inches of knitting I noticed that my cardi is going to be huge. Frog and reknit with less stitches. It was still as wide as before. I took away some more stitches and then it finally started to look right.
Thank you for award, Johanna!

8 thoughts on “Joulunalustonttuilua

  1. A-L says:

    tosi ihanat värit tulee tohon sun Tomteniin. Olen itsekin miettinyt ko neuleen toteuttamista sekä itselleni että tytöille, mutta vielä ei ole puikoille ehtinyt.

  2. Kaisa says:

    Minä annoin tänään ne punaiset embossed leaves sukat joululahjaksi ja luulen että saaja tykkäsi niistä kovasti. Tuota rautatiesukkien mallia pitää kyllä kokeilla, näyttävät niin kivoilta.

  3. villapeikko says:

    Tui, tykkäsin itsekin tuosta mallista, siinä oli aina jotain pitämässä mielenkiintoa yllä.ColibriDreams, kiitos! Kävin lukemassa M-juttusi, oli mielenkiintoista!Ginger, thanks! :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s