Sunnuntai – Sunday

Ensiksi ilmoitusluonteista asiaa: Baby Cables on nyt saatavana kolmella kielellä – suomeksi, englanniksi ja ranskaksi. Ohjeen mukana tulee ostettaessa kolme erillistä pdf-tiedostoa, yksi kullakin kielellä. Kiitos monboutonille ranskankielisestä versiosta!

First, pattern-related announcement – Baby Cables is now available in three languages – in English, French and Finnish. When you buy the pattern, it contains three separate pdf’s, one in each language. Thanks to monbouton for French translation!

Little ones new bike Little ones new bike

Muuten täällä ollaan juhlistettu kevään alkua ostamalla kuopukselle ihka ensimmäinen pyörä. Odotin hänen tykkäävän siitä, kun hän oli näyttänyt meille innoissaan lehtien pyörämainoksia, mutta pikkumiehen ilo uudesta menopelistä oli jotain sanoinkuvaamatonta. Hän olisi ottanut sen mukaan sänkyynkin jos vain olisi saanut. Istui pyörän selässä koko illan, soitti soittokelloa ja ihaili. Emme meinanneet saada häntä pois siitä millään. Eikä se into ole vielä laantunut.

Otherwise we have been celebrating the coming of spring by getting our little boy his very first bike. I expected him to like it, as he has been showing us photos of bikes in magazines, but he fell totally in love with it and I think it’s his dearest “toy” right now. He’s been sitting on it, ringing the bike bell and being happy.

Neulonut olen hurjasti joka päivä ja oppinut paljon uusia juttuja. Esimerkiksi miten saa nurjaan pintaan tehtyä melkein näkymättömän lisäyksen. (Vieritä alaspäin kohtaan “lifted increase in a purl row”).

I’ve been knitting a lot every day and learned new things. For example, how to make almost invisible purl increase. (Scroll down to “lifted increase in a purl row”)

9 thoughts on “Sunnuntai – Sunday

 1. Christina says:

  Miun toinen tytär oppi nyt keväällä ajamaan pyörällä ilman apupyöriä ja kyllä ihan tippa linssissä katsoin sitä iloa mikä tyttären kasvoille levisi tästä uudesta taidosta.

 2. Kaisa says:

  Ostin itsekin uuden pyörän vähän aikaa sitten ja olotila oli melkein samanlainen kuin mitä lapsellasi on varmasti ollut. Lapset on kyllä ihania, kun ne ei peittele tunteitaan=)

 3. pistaasi says:

  Kiitos vinkeistä :). Täytyy pohdiskella mitä teen. Toisiaalta, olen jo kertaalleen purkanut takakappaleen ja toisen etukappaleen, joten ihan toisintona, yhden hihan purku ei tunnu niin kauhialta :) . Onpahan tekemistä…..

 4. villapeikko says:

  Hei pistaasi,

  luin postaukseni aiheesta ja muistelin ja kyllä se taisi niin olla, että hihoissa seurasin ohjetta tarkkaan pyöriöön saakka. Kokoni taisi olla se pienin, eli xs, saattaa olla että isommassa koossa hihat ovat liian leveät, en tiedä. Ootko Ravelryssa? Siinä pystyy katsomaan miltä muiden toteutukset näyttää.

  Sit vielä, noissa hihoissa on alussa enemmän silmukoita, jotka kavennetaan 10 cm päästä, eli se saattaa selittää sen, että hihansuut näyttävät aluksi suhteettoman leveiltä.
  Voisit myös luoda vähemmä aloitussilmukoita jotta hihoista tulisi tyköistuvammat, se tietysti teettää enemmän töitä sit pyöriövaiheessa, mutten keksi oikein muutakaan tapaa :)

 5. pistaasi says:

  Heissan Villapeikko. Teit viime vuonna turkoosin alpakka villatakin. Itse olen poropeukalona neulomassa samaista ihanaa mallia. Pari kertaa neuletta purkaneena olen edennyt hihoihin. Sattuisitko muistamaan teitkö hihat niine luomissilmukoineen kuin ohjeessa sanottiin vaiko pienensitkö aloitussilmukoitten määrää? Hihat näyttävät sinun kuvissasi sekä neuleohjeen kuvassa huomattavan kapeilta, mutta jos orjallisesti seuraa ohjetta ainakin minä saan aika leveät hihat (koko M ja silmukkatiheys mielestäni oikea). Siis jo hihansuut ovat isommat….

 6. villapeikko says:

  JossuP, siinä olisikin hyvä tavoite, aikuisenkin elämä olisi varmasti vähemmän kireää ja rassaavaa jos asenne olisi se mikä lapsella :)

 7. sweetp says:

  Lovely bike! What a lucky boy

  And I had to have a little giggle for the increasing link you left….knitting.co.nz (nz = new zealand) Thats the online site for my local yarn store :) Funny!!!

 8. JossuP says:

  Kyllä lapset on sitten niin ihania, pitäis todellakin ottaa itsekin mallia heistä ja nauttia niistä elämän tarjoamista pienistä suurista jutuista…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s