Low Tide Ripples / Twist Collective Fall 09

Low Tide Ripples
Low Tide Ripples, Twist Collective Fall 2009

Ehdotus Twistille meni jo talvella ja kun myönteinen vastaus saapui, aloin (heti rauhoituttuani ja pomppimisen lopetettuani) miettiä puseron toteutusta. Ja hyvä että mietin, toteutustapa kun ehti mennä uusiksi monta kertaa. Koska pusero on neulottu ylhäältä alas, oli tietysti ensi töikseen mietittävä lisäykset. Kokeilin perusraglaneita ja peruskaarroketta, mutta kun kumpikaan ei tyydyttänyt, kehitin niiden välimuodon – vain sivuissa tehtävät viuhkamaiset lisäykset.

Kun langat lopulta saapuivat, ei ollutkaan enää hirveästi aikaa deadlineen, joten neuloa sai täysillä. Ja hiukan jännitti, koska ajallisesti ei ollut enää varaa pahemmin m(u)okata. Onneksi oli taustajoukkoja, sekä täällä kotona, että muualla, jotka pitivät mut järjissäni. Kiitos Mari ja Tea :)

I sent the submission to Twist Collective last winter and when I received the acception message, I started (right after I had stopped jumping and had calmed down) thinking about the implementation. It was good to start early, as I changed my mind many times when searching for better ways to do things. Because this sweater is knit from top down, I naturally had to start from increases. After trying basic raglan and yoke increases, I ended up with something in between – I created increases, that spread out like beams of sun, on both sides.

When yarn came, deadline was quite close, so my days were all about knitting. Fortunately I had some wonderful people here at home and two knitters elswhere, who helped me to keep my sanity. Thanks Mari and Tea!

Low Tide Ripples / Sleeves

Hihat ovat tämän puseron juju ja tykkään niistä valtavasti. Halusin nappilistan aaltoreunasta jämäkän ja kuosissaan pysyvän, joten tein senkin palmikkona, lisäykset ja kavennukset ovat palmikoiden joukossa.

Sleeves are the thing I love the most about this sweater. I wanted the buttonband to be sturdy and not loose shape, so it’s cabled too. Increases and decreases are hidden inside the cabling.

Low Tide Ripples Low Tide Ripples

Lanka oli ihana, Madelinetoshin Tosh Worsted, käsinvärjätty merinolanka, joka oli loistava neulottava. Kastelu yllätti eniten – odotetusti neule ensin venyi aika paljon, mutta ei jäänyt sellaiseksi, vaan kuivuessaan tiivistyi ja palautui mittoihinsa. Ihme juttu. Ai niin, paidan koko on 34″ ja minä olen vähän pienempi, joten se vähän roikkuu mun päällä :)

Yarn was wonderful, Madelinetosh Tosh Worsted, hand dyed merino yarn which was great to work with. Blocking suprised me the most. Of course the sweater stretched at first, but it actually shrinked back to its original measurements when drying. Quite amazing. Oh, and one more thing, the sample sweater is size 34″ and I’m smaller, so it’s a bit big for me :)

Going

Matkaan pusero lähti aikas viime hetkellä, mutta yksin ei tarvinnyt matkustaa, vaan pääsi hyvässä seurassa. Täytyy sanoa, että olen oppinut tänä vuonna valtavasti uutta postilappujen täyttämisestä ja seurantanumerot ovat paras keksintö hermojen säästämistä ajatellen.

The sweater left Finland pretty much at the last moment, but it didn’t have to travel alone, it went in a good company. And I just love tracking tools.

38 thoughts on “Low Tide Ripples / Twist Collective Fall 09

 1. Anonymous says:

  kiitos villapeikko.ehkäpä joudun ottamaan yhteyttä.yritän kuitenkin sanakirjojen avulla selvitä jos ja kun jotkut termit/sanat ovat outoja.hitaasti hyvää tulee,niinhän tavataan sanoa.

 2. Anonymous says:

  Kiitos vastauksestasi villapeikko. täytynee alkaa opetella englantia jotta saa tämän ihanuuden itselleen tehtyä, sillä edelleenkin se on niiiiin upean hieno!!! että pakko saada…

 3. Anonymous says:

  Aivan ihana neule!! haluais tehdä mutta, iso mutta, ohje on “lontooksi” eli onko saatavilla kotimaisella elikäs suomeksi riipustettuna??

 4. Alina says:

  Onnittelut, pusero on upea. Erityisesti hihat ovat hieno yksityiskohta! Muutenkin Twist oli täynnä mahtavia malleja, voiskohan sitä ryhtyä kokopäiväiseksi kutojaksi…?

  Alina

 5. villapeikko says:

  Kiitos tosi paljon kommenteista, ootte ihania! Tää vaan lukee ja hymyilee :)
  Thank you for your comments, they've kept a big smile on my face all day :)

 6. alligator says:

  I just found your blog through this pattern and I wanted to tell you that this is my absolute favorite pattern from this Twist! I cannot wait to go through my stash and find the perfect yarn to make my own version! It's beautiful!

 7. Nina says:

  Silläkin uhalla että mä toistan itseäni (ja muita): UPEA, IHANA ja PAKKO SAADA! :) Niin ja onnea julkaisusta :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s