30 minuutin virkkuu – 30 minutes crochet

Crocheted shoulder strap pad

Meidän tämänvuotinen koululaukun metsästys meinasi loppua laihoin tuloksin. Tyttö halusi koululaukun pehmustetulla olkahihnalla. Ei muuten meinannut löytyä, aina oli joko ihana laukku ilman pehmustetta tai ihan tyhmä laukku pehmusteella. Lopulta annettiin periksi ja ostettiin pelkästään ihana (aloinkin jo kyllästyä kaupoissa ravaamiseen).

It was really hard to find a schoolbag this year. My daughter wanted a cool bag with padded shoulder strap. Well, we found many cool bags without padded shoulder straps and many not so cool bags with padded shoulder straps. Finally we gave in and bought just the cool one (and I was relieved, that we didn’t have to continue searching)

Crocheted shoulder strap pad Crocheted shoulder strap pad

Eilen illalla tyttö tuli sanomaan, että pehmuste olisi nyt kuitenkin tarpeen. Keskusteltiin sitten vähän aikaa väreistä ja siitä, pitääkö neuloa, ommella tai virkata ja päädyttiin tähän pikaratkaisuun. Virkkasin Dropsin Eskimosta vitosen koukulla noin 17 cm leveän ja 12 senttiä korkean läpyskän ja iskin siihen napit kiinni. Siinäpä se, käyttökelpoinen pehmuste. Oli muuten metkaa virkata mustasta langasta hämärässä huoneessa kun odotin kuopuksen nukahtavan.

Last night my daughter came and asked me if I could make that padding. We discussed color and material and ended up with Drops Eskimo, 5 mm hook and buttons. I crocheted about 17 cm wide and 12 cm long rectangle, sewed on the buttons and attached it to the strap. There. It was quite “interesting” to crochet in a dark room with black yarn when I was waiting for my youngest to fall asleep.

Kiitos vielä kaikille puserokehuista! Tuntuu hyvältä kun siitä tykätään. Sen verran hurja hyppy tää julkaisuhomma on mulle ollut, että olen yhä vähän ihmeissään kuin Liisa Ihmemaassa. Minunko puseroni, sielläkö?

Thank you again everyone for your kind words on my sweater! Feels good to know that you like it! I still sometimes feel like Alice in Wonderland, amazed – my sweater, is it really there?

15 thoughts on “30 minuutin virkkuu – 30 minutes crochet

 1. Näppi says:

  Mainio idea kyllä. Täytyy pistää muistiin että tuollasen vois tehä ommaanki veskaan joskus…. Varmaan kyllä tekemättä jää ;)

 2. Luinelen says:

  Hyvä idea, pitäisiköhän tuohon omaan (itsetehtyyn) reppuun virittää jotain samanlaista kun näin kesävaatteissa pidemmillä kantorupeamilla alkavat painaa aikas ikävästi…

 3. Flikka says:

  Hyvä idea tuo pehmuste, sitähän voi sitten vaihtaa jos kyllästyy, vaikkapa liilaan, jos kerran laukusta liilaakin väriä löytyi.

 4. villapeikko says:

  Kiitos! :)
  Nunt, rupesin miettimään oliko mulla laukku vai reppu…taisi olla enimmäkseen reppuja, mutta jossain vaiheessa taisin saada lopulta sen laukunkin. Eihän se ergonomisesti ole mikään kauhean hyvä ratkaisu, mutta kovin paljon hän ei sitä onneksi joudu kantamaankaan, matka on lyhyt ja liikuntaa tulee harrastettua paljon. Mut ehdoton toive se oli ja meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia kun suurin osa kaupan laukuista oli “ihan tyhmiä” :D

 5. Nunt says:

  Kyllä ne ajat muuttuvat, en olisi omana kouluaikana osannut ajatellakaan yli-olan laukkua. Toisaalta, talvella sitten raahattiin niitä suksia ja luistimia, jotta ei olisi muu kuin reppu edes riittänyt.

  Kiva idea :D

 6. villapeikko says:

  Kiitos!

  Anne, se on semmoinen musta, jossa liiloja kuvioita siellä-täällä, vaikea selittää kun niillä kuvioilla ei ole selkeää muotoa. Mut musta-lila :) Stockmannin lastenosastolta löytyi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s