Fiia

Vohveli

Pattern: Vohveli, #28, Moda 5/2009 / Fiia
Yarn: Bremont Julia, color #310
Needles: 3,5 and 4 mm

This is my design, that got published in finnish craft magazie Moda. I got their invitation to the meeting earlier this year and it was interesting and so new to me, as I’ve never been in such place before.

Vohveli

Tapaamisessa pyydettiin suunnittelemaan kesän Modaan lyhythihainen jakku, niille on kuulemma ollut kysyntää. Jokin sellainen, joka sopisi kesällä viileään toimistoon. Sana toimisto eliminoi aika monta ideaa, joten jakusta tuli vähän klassisemman oloinen. Lehdessä tosin markkinoidaan sitä sanoilla “rentoon menoon”, joten, niin, en tiedä. Langan sain muutaman vaihtoehdon joukosta valita itse. Otin villa-silkkisekoitteen, jotta se olisi edes vähän kesäisempi, mutta punaisen värin, koska kesällä on pastellisävyjä muutenkin riittävästi tarjolla. Jos ihmettelette, mitä se tekee syysnumerossa, niin siihen se päätyi kuulemma siitä syystä, että virkkausohjeet veivät kesänumerosta liikaa tilaa. Silleen.

They asked me to design a short sleeved jacket, that you could wear in chilly office during summer. I got to choose the yarn from a few options and I chose a silk-wool blend, Bremont Julia, that was lovely. If you wonder, why is this jacket in fall issue, then it’s because the crochet patterns took away too much space from summer issue and I just didn’t fit in there.

Vohveli

Vaikka kommunikointi kotimaisen lehden kanssa ei olekaan sujunut ihan siihen malliin, mihin ulkomaisten lehtien kanssa on tottunut ja riippumatta seikasta, että stailaus sattuu mun silmiin niin muuten tämä on ollut mielenkiintoinen kokemus ja olen tyytyväinen että ryhdyin tähän.

Although communication has been better with magazines overseas and regardless the fact, that the styling hurts my eyes, this experience has been very interesting and I’m happy I went along.

Vähän yksityiskohtia kans ja lehden kuva:
A few details and pic from magazine:

Moda
Buttons Vohveli Vohveli

78 thoughts on “Fiia

 1. Heini says:

  Tosi kiva malli, olen tämän tyylisiin törmännyt viimeaikoina ja ihastunut. Löysin kuin löysinkin lehden äitini kätköistä, joten pääsen tätä toteuttamaan. Tosin tärkeysjärjestyksessä saattaa näillä keleillä mennä muutamat villasukat ja -takit edelle, mutta kesäksi tuo olisi kiva.

 2. Iia Katariina says:

  Kaunis neule! Modan stailaus on tosiaankin hieman liian “päällekäyvä”. Lila trikoomekko ois vielä mennytkin, mutta samansävyiset sukkikset eivät oikein sovi. Onneksi on paljon paljon fiksuja lukijoita, jotka katsovat neuletta enemmän kuin stailausta. Kuvaajassa ei kyllä ole vikaa. Kuva itsessään on hyvätasoinen ja painojälkikin näyttää hyvältä.

 3. Lime says:

  Huomasin heti Modasta, että siinähän on blogitutun malli! Tosi hauskaa. Ja kylläpä stailaus tekee neuleesta ihan erioloisen.

 4. Helmis says:

  Hih, mä ryntäsinkin heti Modan jutun luettuani Ravelryyn tsekkaamaan, olisko Vohveli siellä sun projekteissa – ja vähän oikeamman näköisenä :D. Olihan se ja tykkäsin :).
  Ihana neule, aika varmasti tuun toteuttamaan – mut tosiaan, nyt tarvitaan jo vähän pidempiä hihoja :).

 5. Anonymous says:

  Kieltämättä lehden kuvat ovat melkeinpä kammottavia. Lehden kuvan perusteella en jakkua tekisi, mutta blogissasi jakku näyttää paljon paljon paremmalta, tehtävien listan kärkipähän meni! NooraV

 6. Jaana says:

  Onnittelut jälleen kerran hienosta neuleesta!!! Kiva, kun kotimaisetkin lehdet älyävät kiinnostua kotimaisista suunnittelijoista…

 7. AMH says:

  Thank you, villapeikko! I will wait patiently and keep myself busy with your other patterns in the meantime. I have knit a number of the patterns that you have written and/or knitted yourself, as your sense of color and style show off lovely patterns so well. Thank you thank you for a beautiful blog and beautiful knits!

 8. TiinaV says:

  Kaunis neule molemmissa kuvissa, mutta enempi oman näköinen sinun kuvissasi. Modan kuvista tuli vähän sellainen pakkoreipas-meininki.

 9. ElioS says:

  Voi miten nätti! En taida keksiä mitään muuta sanottavaa, kaikki on jo todettu edellisissä kommenteissa varsin tyhjentävästi. (:

 10. Vilma says:

  Ihana, syksyisen herkullinen väri. Nappisuoritus, jälleen kerran!

  Hmm, lehden toimintatapa kuulostaa hassulta: toivotaan toimistoon kesällä sopivaa, sitten se siirretään syksyn lehteen ja kuvataan lopulta rennon trikoomekon kanssa… :) Mä kyllä silti tykkäsin tuosta lehdenkin kuvasta ja tyylistä. Monikäyttöinen takki siis! :)

 11. Päivi says:

  Ihana nähdä nuo kuvat täältä, Modan kuva kun ei kovasti innostanut :( Mutta nyt alkoi tehdä mieli tuota itsellekin – sinulla on paljon paremmat kuvat :)

 12. Nina says:

  Ihana! Ja kuten sanottu, Modan “stailaus” on kyllä menny aika reippaasti.. öhm.. metsään. Nyt un kuvista vasta huomasin noi ihanat napitkin. :)

 13. Christina says:

  Ihana neule taas! Ja kuvat ihan huippuja verrattuna lehden kuvaan. En yhtään tykkää kauniin puolukanpunaisen ja violetin yhdistelmästä lehden kuvassa. Siun kuvissa upea punainen tulee kauniisti esille haalistuneen farkun, valkoisen ja vyön hiekan sävyn kera.

 14. marja says:

  Pikaisesti lehteä seletan ei tuo jäänyt edes mieleen …
  Nyt kuviesi jälkeen täytyy katsoa tarkemmin, josko jo toteuttaisi

 15. Karoliina says:

  Aika outoa, että pyydetään suunnittelemaan toimistoon sopiva neule ja sitten se asustetaan kuvissa ihan erityyppisten asujen kanssa. Itse toimistotyötä tekevänä en ihan tuollaisissa vaatteissa töihin menisi.
  Jakkusi on joka tapauksessa hieno. Punainen väri säväyttää aina.

 16. Katri says:

  Sun Vohveli on tosi kaunis! Se osui heti silmään lehden muiden mallien joukosta, se on erilainen, siinä on jujua.

  Toivottavasti teidän yhteistyö Modan kanssa jatkuu, se lehti kaipaa just jotain uutta ja virkistävää.

 17. Mary :) says:

  Lvoe it. It would be a great cross seasonal piece. I think your photo's look beautiful and do it justice, the one in the magazine, not so sure. Look forward to when you can publish it yourself, it should be just in time for me to knit it for our spring.

 18. Midori says:

  Voi ei, toi Modan stailaus on ihan järkyttävä! Sun kuvat on kuin eri maailmasta – neule pääsee paljon kauniimmin esille. Onnea jälleen uudesta julkaistusta ohjeesta! :-)

 19. Jatta says:

  Tosi kaunis neule! Modan stailaus kyllä sattu minunkin silmään, jotenki en enää ihmettele miksen tilaa koko lehteä enää..

 20. maijamirjami says:

  Tässähän alkaa uskoa, että Modallekin saattaa aikojen kuluessa tapahtua jotain! Mukavaa, että kotimaassakin jotain muuttuu ja julkaistaan kiinnostavia neulemalleja. Vohveli on kaunis ja on täällä blogissa ehdottomasti enemmän edukseen. Onnittelut aluevaltauksesta!

 21. Soile says:

  Kivan näköinen takki, ja tosiaankin kivemman näköinen sun omissa kuvissa. Ja voihan tuota nyt käyttää tavellakin, vaikka siellä toimistossa. Lämmittää mukavasti olematta kuuma.

 22. Sannu says:

  Nyt on minunkin pakko kommentoida. Lehtikuva ei kyllä sitten yhtään antanut oikeutta neuleellesi, niin paljon parempia ovat kyllä nämä omat kuvasi, lehden kuva ei paljon houkutellut neulomaan, mutta nytten… Nytten on eri juttu :)

  Ja tosissaan olis saanu olla kyllä kesänumerossa, mutta voihantuon ensi kesäksi…

 23. Villasukka says:

  Siun omat kuvat ovat tosiaankin paljon paremmat, lehden kuvassa ei erotu vyötärömuotoilut mitenkään. Lehden kuvan perusteella en ollut kiinnostunut, mutta näiden sinun kuviesi perusteella olen erittäin kiinnostunut! Tykkään :)

 24. villapeikko says:

  AMH, thank you so much! I'll get the rights to this pattern back after nine months and then I'll be able to translate it into English and publish it myself.

 25. villasukkajalka says:

  En näköjään ole yksin mielipiteeni kanssa: heti kun näin lehden kuvan, arvasin että neule näyttäisi blogisi kuvissa paljon paremmalta :).

  Kaunis takki!

 26. Taija says:

  Mahtavaa, että kotimaisissakin lehdissä aletaan tajuamaan bloggaavien suunnittelijoiden mahdollisuudet!

  Kaunis neule, mutta harmi, ettei lehden stailauksessa ole häivähdystäkään sun blogin rauhallisen tyylikkäästä ilmapiiristä!

 27. Reetta says:

  Todella kaunis neuletakki, ihanat napit. Sinun kuvasi ovat kyllä paljon paremmat kuin Modan kuvat – täytyypä käydä kirjastossa bongaamassa ihan oikea lehti

 28. AMH says:

  This is so beautiful! I always read your blog and admire all of your patterns– currently working on Baby Cables. Is it (or will it be) possible to purchase a copy of this magazine or just the pattern from the U.S.? I would be very interested in buying it!

  Congratulations and thank you for sharing your beautiful designs!

 29. Tess says:

  Onnittelut! Tosi nätti neule :)

  Ööh, on tossa Modan kuvassa tosiaanki parantamisen varaa. Voisi melkein luulla eri neuleeksi, kun tunnelma on niin erilainen tuossa lehden kuvassa kuin näissä sun blogissasi olevissa kuvissa. Toki makuja on monia, joten ehkä lehdessä oleva kuva sitten kolahtaa johonki.

 30. JossuP says:

  Tää on kans tyylikäs, paremmat kuvat ehdottomasti pitäis olla lehdessä, nyt malli ei välttämättä saa ihan sellaista huomiota, kun sen kuuluis saada…

 31. anNu says:

  Hieno neule! Samaa mieltä muitten kanssa, että sinun kuvasi ovat ehdottomasti kauniimmat ja houkuttelevat neulomaan! Onnittelut :-)

  Kiva ylläri Modassa. Juttua oli mukava lukea kera kahvikupin!

 32. Amelie says:

  Nuo reunukset on ihanat, toivottavasti Moda kolahtaa postiluukusta tännekin (mulla luvattiin pari numeroa lahjalehtenä, joten vielä en ole lehtihyllylle rynnännyt).
  Ja sulla on kyllä paremmat kuvat kuin lehdessä. :)

 33. ullapulla says:

  mun täytyy tunnustaa että pidän neuleesta enempi sun päällä kuin modan lehdessä. ihmettelin vähän tuota punaisen ja lilan yhdistelmää. sanoin tuossa avokillekki et eikö olis olluparempi housujen ja vaaleen paidan kans… =)

  Mut on tosi kaunis villatakki, joutunee tekemään jahka muilta hommilta kerkii… ;)

 34. Hepsi says:

  Juuri äsken selasin lehden ja bongasin siut ja mallisi sieltä. Upeampi kuva on tosiaan täällä blogissa kuin lehdessä, mutta siis jakku itsessäänhän on kerrassaan kaunis! Onnea tästäkin aluevaltauksesta! Toivottavasti jatkoa seuraa!

 35. Maiju says:

  Mukavan näköinen neule! Ei tuo lehden kuva pahasti minun silmääni tökkää.. Mutta tunnelma lehdessä on kyllä aivan eri kuin sinun kuvissasi. Näyttää siis jopa aivan eri neuleelta eritavoin puettuna ja yllä pidettynä :) Hassua, miten iso vaikutus tuollaisella tosiaan voi olla. Mutta kauniilta neuleelta näyttää ihan molemmissa :)

 36. verano says:

  Onnea! Toivottavasti jatkossakin Modaan saataisiin jotain vastaavaa. Oma mielipide lehdestä on myös yleisesti vähän niin ja näin ;)

  Kaunis takki, kamala stailaus, onneksi sulla upeat kuvat..

 37. hanna_h says:

  Tykkään takista, ja oli kiva huomata juttusi lehdessä. Kuvassa vaan tosiaan olisi vähän toivomisen varaa. Harmi, sillä minusta lehden alkupäässä ohjekuvatkin olivat kerrankin hyviä. Onneksi nähdään sun kuvat täällä netissä :)

 38. Rica says:

  Kiva malli, vähän muokattuna (pitemmät hihat ja kokonaan napitettuna) siitä tulee käyttökelpoinen perusneule.

  Olet oikeassa, Modan kuva onnistui tappamaan jakun hienouden täysin.

 39. Liina says:

  Hienoa! Onnea taas! Ja ihana neule :)
  Samaa mieltä tuosta stailauksesta. Voiskohan sille jatkossa tehdä jotain? Tai halutaanko sille edes tehdä mitään?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s