Fiia

Vohveli

Pattern: Vohveli, #28, Moda 5/2009 / Fiia
Yarn: Bremont Julia, color #310
Needles: 3,5 and 4 mm

This is my design, that got published in finnish craft magazie Moda. I got their invitation to the meeting earlier this year and it was interesting and so new to me, as I’ve never been in such place before.

Vohveli

Tapaamisessa pyydettiin suunnittelemaan kesän Modaan lyhythihainen jakku, niille on kuulemma ollut kysyntää. Jokin sellainen, joka sopisi kesällä viileään toimistoon. Sana toimisto eliminoi aika monta ideaa, joten jakusta tuli vähän klassisemman oloinen. Lehdessä tosin markkinoidaan sitä sanoilla “rentoon menoon”, joten, niin, en tiedä. Langan sain muutaman vaihtoehdon joukosta valita itse. Otin villa-silkkisekoitteen, jotta se olisi edes vähän kesäisempi, mutta punaisen värin, koska kesällä on pastellisävyjä muutenkin riittävästi tarjolla. Jos ihmettelette, mitä se tekee syysnumerossa, niin siihen se päätyi kuulemma siitä syystä, että virkkausohjeet veivät kesänumerosta liikaa tilaa. Silleen.

They asked me to design a short sleeved jacket, that you could wear in chilly office during summer. I got to choose the yarn from a few options and I chose a silk-wool blend, Bremont Julia, that was lovely. If you wonder, why is this jacket in fall issue, then it’s because the crochet patterns took away too much space from summer issue and I just didn’t fit in there.

Vohveli

Vaikka kommunikointi kotimaisen lehden kanssa ei olekaan sujunut ihan siihen malliin, mihin ulkomaisten lehtien kanssa on tottunut ja riippumatta seikasta, että stailaus sattuu mun silmiin niin muuten tämä on ollut mielenkiintoinen kokemus ja olen tyytyväinen että ryhdyin tähän.

Although communication has been better with magazines overseas and regardless the fact, that the styling hurts my eyes, this experience has been very interesting and I’m happy I went along.

Vähän yksityiskohtia kans ja lehden kuva:
A few details and pic from magazine:

Moda
Buttons Vohveli Vohveli

78 thoughts on “Fiia

 1. marja says:

  Pikaisesti lehteä seletan ei tuo jäänyt edes mieleen …
  Nyt kuviesi jälkeen täytyy katsoa tarkemmin, josko jo toteuttaisi

 2. Christina says:

  Ihana neule taas! Ja kuvat ihan huippuja verrattuna lehden kuvaan. En yhtään tykkää kauniin puolukanpunaisen ja violetin yhdistelmästä lehden kuvassa. Siun kuvissa upea punainen tulee kauniisti esille haalistuneen farkun, valkoisen ja vyön hiekan sävyn kera.

 3. Nina says:

  Ihana! Ja kuten sanottu, Modan “stailaus” on kyllä menny aika reippaasti.. öhm.. metsään. Nyt un kuvista vasta huomasin noi ihanat napitkin. :)

 4. Päivi says:

  Ihana nähdä nuo kuvat täältä, Modan kuva kun ei kovasti innostanut :( Mutta nyt alkoi tehdä mieli tuota itsellekin – sinulla on paljon paremmat kuvat :)

 5. Vilma says:

  Ihana, syksyisen herkullinen väri. Nappisuoritus, jälleen kerran!

  Hmm, lehden toimintatapa kuulostaa hassulta: toivotaan toimistoon kesällä sopivaa, sitten se siirretään syksyn lehteen ja kuvataan lopulta rennon trikoomekon kanssa… :) Mä kyllä silti tykkäsin tuosta lehdenkin kuvasta ja tyylistä. Monikäyttöinen takki siis! :)

 6. AMH says:

  Thank you, villapeikko! I will wait patiently and keep myself busy with your other patterns in the meantime. I have knit a number of the patterns that you have written and/or knitted yourself, as your sense of color and style show off lovely patterns so well. Thank you thank you for a beautiful blog and beautiful knits!

 7. Anonymous says:

  Kieltämättä lehden kuvat ovat melkeinpä kammottavia. Lehden kuvan perusteella en jakkua tekisi, mutta blogissasi jakku näyttää paljon paljon paremmalta, tehtävien listan kärkipähän meni! NooraV

 8. Helmis says:

  Hih, mä ryntäsinkin heti Modan jutun luettuani Ravelryyn tsekkaamaan, olisko Vohveli siellä sun projekteissa – ja vähän oikeamman näköisenä :D. Olihan se ja tykkäsin :).
  Ihana neule, aika varmasti tuun toteuttamaan – mut tosiaan, nyt tarvitaan jo vähän pidempiä hihoja :).

 9. Iia Katariina says:

  Kaunis neule! Modan stailaus on tosiaankin hieman liian “päällekäyvä”. Lila trikoomekko ois vielä mennytkin, mutta samansävyiset sukkikset eivät oikein sovi. Onneksi on paljon paljon fiksuja lukijoita, jotka katsovat neuletta enemmän kuin stailausta. Kuvaajassa ei kyllä ole vikaa. Kuva itsessään on hyvätasoinen ja painojälkikin näyttää hyvältä.

 10. Heini says:

  Tosi kiva malli, olen tämän tyylisiin törmännyt viimeaikoina ja ihastunut. Löysin kuin löysinkin lehden äitini kätköistä, joten pääsen tätä toteuttamaan. Tosin tärkeysjärjestyksessä saattaa näillä keleillä mennä muutamat villasukat ja -takit edelle, mutta kesäksi tuo olisi kiva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s