New year, new lace

Discovering lace

I’ve been doing something totally different last few days (different for me). I’ve been discovering lace. I’ve been trying to understand it and learn how to knit it right. I’ve never knit much lace and it’s so interesting – all the maths – where to increase, where to decrease etc. What to do, to make the finished piece look like intended. So much to learn. Love to learn.

snow, more snow

Chair cushion.

12 thoughts on “New year, new lace

 1. Chris says:

  I love knitting lace (and learning!), too. I hope you enjoy it. One thing I've found with shawls, for instance, is that starting with a pattern that has purl-only wrong side rows (like Shetland Triangle) is easier to keep track of than mixed knit and purl wrong side rows (like Ishbel)(though I love both patterns). Hope this helps!

 2. Nina says:

  Mä tykkäisin kyllä muuten pitsin neulomisesta, mutta se vaatii liikaa keskittymistä. :) Plus että mua hirvittää neuloa jotain upeeta huivia ohuella langalla kun niillä viimeisillä kierroksilla on jotain kolmesataa silmukkaa. :O Mä olen niin hidas neuloja että mulla menis viikko yhdessä rivissä. :D Joku neuletakki tms. sitten taas menee ihan hyvin, niissä kun ei yleensä oo ihan älyttömästi silmukoita.

 3. villapeikko says:

  Thank you everyone! At the moment I'm just swatching, but it's a lot of fun!

  Nina, muakin hirvittää ne silmukkamäärät mitä noissa on :) Aloitan pienistä neuleista.

  Kaisa :))

 4. Pirena says:

  Minä niin tykkään pitsistä, mitä vaikeampi, sen parempi. En jaksa kauaa neuloa vaan pelkkää sileää tai aina oikeaa. Kyllähän siinä päänvaivaa on kun sitten siinä 300:ssa silmukassa on muutama langankierto liikaa tai liian vähän. Silloin tekisi mieli luovuttaa.

 5. Anonymous says:

  Ihastuin neuleisiini. Himoitsen etenkin neuleen BABY CABLES AND BIG ONES TOO ohjeita. Onko niitä ostettavissa mitenkään muuten, kuin PayPalin kautta?

  Terveisin,
  Terhi

 6. villapeikko says:

  Hei Terhi,

  ohjeita voi ostaa myös suoraan minulta, maksu tapahtuu tilisiirtona ja ohje + kuitti tulevat s-postitse. Laitatko s-postia profiilikuvan yhteydessä näkyvään osoitteeseen, niin voidaan jutella yksityiskohdista tarkemmin :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s