10 000

I just noticed, that I’ve taken over 10 000 photos with my camera. So I’m going to celebrate it by sharing some recently taken pics with you :)

January 16, 2010

Today’s work have been these mittens. Tiger mittens for my son. I’m going to add alpaca lining to them and cuffs will be extra long, so they would stay up better. Boy loves the tiger colorway and tries them on every time I ask.
outside
Learning lace is going well too. I’ve made little pieces using a couple of different yarns, Drops Alpaca and thin finnish wool yarn. I need some advice though, I’m in search of a good yarn for lace knitting, preferably dk- or sportweight, with good stitch definition. If you have a favorite yarn for lace, I’d love to hear about it. Thank you!

January 13, 2010
January 5, 2010

14 thoughts on “10 000

 1. villapeikko says:

  Kiitos Tess! Kommentistasi on paljon apua, minullahan ei ole juurikaan kokemusta pitsistä, joten itsestäänselviltäkin tuntuvat asiat saattavat olla mulle uusia :) Mulla on Rowanspunia 4-plyna ja olen miettinyt mitä siitä tekisi. Sekin saattaisi siis toimia ainakin ohuemmissa huiveissa :)
  Suunnitelmissa on kokeilla sukkalankoja, niissä on ainakin värejä tosi hyvin ja muutenkin pinta on yleensä kaunis ja tasainen.
  Kiitos vielä kerran!

 2. Tess says:

  Heh, mie ensin aattelin, että tähän kysymykseen multa löytyy jonkin verran kokemuspohjaista tietoa. Tarkemmin pohdittuani tajusin, että olen neulonut suurimman osan huiveistani ohuemmista langoista :D

  Jotain kuitenkin. Drops Alpaca on aina hyvä valinta ja varmasti muutkin alpakka-langat. Vähän veltto lankahan se on, mutta toisaalta pehmeä. Huivi alkaa vetäytyä kasaan aika nopeasti käytössä, joten kannattaa pingottaa huivi niin tiukalle kuin vain onnistuu. Ylipäänsä suosin huivin kuin huivin pingottamista soimisasteelle.

  Novita Florica toimii erittäin hyvin pitsihuiveissa, mutta sen saatavuus nykyisellään on aika onneton. Harmi sinänsä, koska siinä olisi yksi mulle mieluisa Novitan lanka. Niitä ei oikein muita Tennesseen lisäksi olekaan.

  Rowanspun DK oli positiivinen yllätys huivilankana, mutta sitä ei saa enää mistään, ellei satu omassa varastossa lymyämään. Olen neulonut huivin sekä DK- että 4ply-vahvuisesta. Kummatkin toimivat mielestäni tosi hyvin.

  Ohuemmista langoista Kamena ja Evilla ovat olleet huivin ulkoisen olemuksen kannalta tosi onnistuneita valintoja, mutta eivät ole kovin pehmeitä lankoja. Eivät siis käy herkkähipiäiselle. Nämä taitavat mennä myös 'liian ohut' -kategoriaan.

  Ns. ohuet sukkalangat toimivat myös huiveissa. Olen neulonut Zitron Trekking Pro Naturasta yhden huivin ja lopputulos oli ulkonäön ja tuntumankin puolesta kiva. Sen perusteella uskoisin, että moni muukin ns. sukkalanka toimii pitseissäkin. Ohuita lankoja toki nekin.

  Eipä tästä kauheasti ole varmasti apua, mutta kommentoinpa kuiteski. Kokeilemallahan sen vasta tietää, mikä ketäkin miellyttää. Yhtä miellyttää yksi asia langassa ja lopullisessa huivissa ja toista toinen :)

  Yhtä söpis pupu aina vaan :)

 3. villapeikko says:

  Kiitos! :)

  KooHooHoo, lanka on Opal Rainforest / Regenwald- lankaa, joka on valmiiksi värjätty sellaiseksi. Tiikerilanka oli sen sarjan ehdoton suosikkini, mut seepralanka, jota ei enää saa, jäikin valitettavasti ostamatta.

 4. KooHooHoo says:

  Nuo tiikerilapaset on aivan ihanat! Tahdon tuollaiset itselle, vaikka olenkin ihan aikuinen nainen ;) Onko lanka valmiiksi tuollaiseksi värjättyä (ja siinä tapauksessa, mitä lankaa se on?!) vai oletko itse raidoittanut?

 5. Jonna says:

  Tiikerilanka on huippua, olet tainnut neuloa siitä ennenkin jotain? Kenen valmistamaa se on, olisi kiva itsekin kokeilla.

 6. villapeikko says:

  Maryse, thank you!

  routa, Bruno kai meinasi, että kamera olisi jotain syötävää. Sillä on uskomaton ruokahalu :)

  Nina :)) sen nenään on mahdotonta tarkentaa, koko ajan väpättää. Mut poseeraa hienosti, pysyy hyvin paikoillaan.

  Virginia, thanks for yarn suggestions! Malabrigo Sock and Shepherd Socks sound like they should work! :)

  Annegretov, thank you :)

  Patricia, thanks! I'm going to try sock yarn next.

 7. patricia says:

  Lovely tiger mittens, your boy will be the star among his friends. I like sock yarn but also kid mohair to knit lace. Not really a specific brand, I use mostly yarn I find in sales or thrift stores

 8. Chris says:

  Your bunny is adorable! I was also going to suggest the Lorna's Laces Shepherd Sock. They have several solid and almost-solid colorways. I prefer to knit lace with something smooth – anything with a halo or tooth tends to “blur” after a bit of wearing.

 9. Virginia says:

  The tiger mittens are gorgeous, and the little bunny face is cracking me up. :)

  Anyway, as far as DK weight goes, the one I love the most is the drops alpaca.

  For a slightly lighter weight, I've used Malabrigo Sock, and Lorna's laces shepherd sock, and they're both lovely to work with.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s