New Color

I felt that my spring coat was the wrong color for me. Or if not completely wrong, then dull for sure. So I decided to dye it from cream to green. The last time I dyed fabric, was when I was about 15, so I felt a bit nervous. The good news is, the color came out perfect and nothing went wrong.

I used a Dylon washing machine dye and the main thing I was worried about, was that my coat should never be washed in such high temperatures. I think it did shrink a little, but not too much. So I’m very happy with the result!

Before:
Before

After:
Coat makeover with Dylon fabric dye
Coat makeover with Dylon fabric dye
Coat makeover with Dylon fabric dye

27 thoughts on “New Color

 1. villapeikko says:

  Kiitos kaikille kehuista!
  Thank you all for your nice words :)

  Kristiina, me ei olla aika pitkän aikaan käyty puistossa kun ei täältä oikein rattailla päässyt mihinkään ja kävellen on liian pitkä matka. Päätin tosin, että ensi viikolla yritetään taas puistoon, alkaa olla jo ikävä sinne :)
  Mä en muuten tiennyt yhtään mitään blogivalinnasta, kiitos kun kävit vinkkaamassa! :))

 2. kristiina says:

  Hyvin onnistunut värjäys! Tuli hieno. :)

  Olen sua yrittänyt silloin tällöin puistosta bongata, mutta en ole tunnistanut ;) Tosin ei olla pojan kanssa nyt hirveästi siellä oltukaan..

  Blogisi on näköjään suuren käsityölehden kuukauden blogivalinta :) Onnittelut siitä :)

 3. Anonymous says:

  Kiitos rohkaisusta: mullakin on kirkkaansininen kevättakki, joka seisoo kaapissa kun on aika, hmm… huomiotaherättävä väri. Ehkä nyt uskaltais värjätä keskisiniseksi ja muutenkin vähän tuunata, kun säkin onnistuit. Tikkauksiin ei tosiaan taida väri tarttua, mutta sun takissa se ei ainakaan haitannut, päin vastoin! t. Annatalvikki

 4. Elizabeth says:

  Wow! It's gorgeous! I love the contrast of the buttons and stitching. Makes me want to dye a pair of pants that are a color I don't like. You've inspired me!

 5. Reetta says:

  Onpa onnistunut värjäys, tuli ihan mieleen teinivuodet. Kavereiden äidit ei antanut lupaa värjätä niiden pesukoneessa, meidän äiti kai antoi tai ainakin me värjättiin meillä silloin, kun vanhemmat oli matkoilla…

 6. morso says:

  Tosiaan kannatti ota riski, on miljoonasti paremman näköinen vihreänä. Ja sen mitä kuvan nurkasta näkee, niin sopii kyllä sulle.

  Komppaan Tessiä tossa väriasiassa, enemmin on sävykysymys, kuin tumma-vaalea-akselin vaihtoehto. Mulle sopii esim vahavat joulun- ja oranssinpunaiset, mutta violettiin vivahtavat saa kaikki heittää pois, saa naaman näyttämän ihan toivottomalta. ;)

 7. villapeikko says:

  Anna, ma momendil lõnga pole värvimas, pole mida värvida :) muidu see on ka hästi tore tegevus.
  Mul läks mitu aastat sedasi, et ei kandnud midagi rohelist ja nüüd see värv jälle köidab kuidagi.

 8. villapeikko says:

  fridica, thanks! :)

  Muriska, se on sellainen itsetekemä muuttumisleikki :)

  Marjukka, kiitos paljon! Mua yllätti värjäystuloksen tasaisuus. Väriä on kaapissa vielä kaksi pakettia, täytyy keksiä seuraava kohde, toi oli sen verran hauskaa :)

  anni, kiitos :) Hyviä vihreitä on tosiaan hankalaa löytää.

 9. Anna says:

  Hästi ilus! Ja kes ütleb, et heledatele sobivad ainult heledad värvid? On nn talve tüüpe heledaid, kellele just sobivad külmad intensiivsed värvid. Ega Sa ei kavatse lõnga värvida? Paistab, et minul on praegu ka roheline laine:)

 10. villapeikko says:

  Christina, mua vähän pelotti kun kuulin etteivät tikkaukset välttämättä värjäydy, mut noi näyttääkin tosi kivoilta :)

  Tirpana, jos takkia ei muuten tulisi käytettyä, kannattaa kokeilla. Tuntui hurjalta laittaa yhdeksänkympin pesuun takki joka kestää 40 astetta, mutta ei tullutkaan nuken takkia :)

  Tess, lurittele vain :) Värit ovat tosi mielenkiintoinen aihe! Ja se on kyllä ihan totta mitä sanot kylmistä ja lämpimistä sävyistä. Niin ja mulla on tummansinisen kanssa sama kokemus, se on yllättävän vaativa väri.

 11. Tess says:

  Hienosti on värjäys onnistunut!

  Mie taas uskon enempi siihen, että kannattaa katsoa sitä onko itselle sopivampia lämpimät vai kylmät värisävyt. Sekään ei ole mikään selkeä jako, kun voi löytyä kummaltakin puolelta sopivia sävyjä. Tosi tummat sävyt toki vie helposti värin kasvoilta, mutta saman vaikutelman tekee helposti sekin, jos kovin vaalea käyttää hailakoita sävyjä. Tuokin riippuu aika paljon siitä väristä. Itselläni on esimerkiksi tummansininen kaikista kamalin vaihtoehto väreistä. Näytän ihan hautaan valmiilta tai ainakin tosi sairaalta :D Tummanpunainen taas käypi hyvin.

  Innostuinpas mie lurittelemaan :D

 12. Tirpana says:

  On kyllä tosi kivan näköinen takki nyt. Itse olen miettiny myös takin värjäystä ja samoja pohtinut takin kestämisestä tuon kuuman värjäyksen. No mutta kiva kuulla että sinulla onnistui. Ehkäpä rohkenen itsekkin nyt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s