May I present

New cardi

Pattern: My own
Yarn: Pirtin kehräämön karstalanka 200 tex x 4
Needles: 7 mm

It’s finished! I wanted a cardigan that’s warm and long and it sure is. Knitting was pretty hard due to thick yarn, but it also keeps it’s shape well and is very warm. Surprisingly, I didn’t have to wait a week for it to dry after washing and it didn’t stretch out a bit. Very glad!

New cardi

It’s knit from top down and raglan increases are made with yarnovers. Since the cables are large, I wanted to add a bit of airiness and I think they balance well each other.
I thought whether to add pockets or not and I ended up not making them. I realized they would have to carry my phone and point and shoot camera and that would’ve been too much weight for knitted pockets.

New cardi

Coat and mittens kept close. Can’t do without anymore, no sweater is warm enough to substitute the fall coat for me.

69 thoughts on “May I present

 1. Anonymous says:

  Tässä se on. Minulla on kilo punaista, paksua erään nimeltämainitsemattoman, kotimaisen langanvalmistajan lankaa. Siitä on jo eräskin kokeilu tullut tehtyä, mutta mikään ei ole oikein kolahtanut. Tässä se olisi :)

  Todella ihana! Ja tuo värikin on niin kaunis!

  Jonossa odottaa :)

  tippi

 2. Hanna says:

  Heippa Villapeikko! Sivusi ovat upeat! Ovat innostaneet tarttumaat uudestaan jo iäisyyden puikoilla olleeseen kutimeen – jospa kummityttö saisi vihdoin villatakkinsa ennen kuin ehtii kasvaa siitä ulos…

  Bongasin sivupalkistasi jo parit mallit, jotka kyllä tilaan, kunhan saan edellisen pois käsistäni!

  Hanna

 3. Maila says:

  Siis aivan upea ja kaunis. ja sopii hoikalle varrellesi todella hyvin. Mullaki ois Alaskaa kasa, kävisiköhän se tuollaiseen takkiin. Joskus 70-luvulla mulla oli tuollainen l-valkoinen ja paksu palmikkotakki. Se oli ihana ja lämmin kuin myös sun takkisi on varmasti.

 4. AnniKainen says:

  Uijui, onpas upea! Mullakin ois tuolla samaisen kehräämön karstalankaa vaan en tunnu saavan mitään aikaiseksi. Hyvä että toiset sentään :)

 5. villapeikko says:

  Kiitos tosi paljon ihanista kommenteista! En uskalla ihan varmaksi luvata ohjetta ainakaan ihan heti mutta ehkä jossain vaiheessa. Yritän ainakin :))

  eve ja Anna, suured tänud :)

 6. Anna says:

  Vägev kampsun! Jah, taskud oleksid seal ülearused. See kiire kuivamise lugu on lausa müstiline, sest mul oli üsna paksust lõngast sviitri kuivamist oodates väga põnev, et millal ometi:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s