Finished object

Something small for chilly evenings
Pattern: coming
Yarn: Rowan Kid Classic, 200 g
Needles: US 8 / 5 mm

The idea for button loop that “grows” from a cable was born about a year and a half ago. It was waiting to be used until a few days ago I took yarn and needles and made this quick little vest. I needed something small to wear under a summer jacket on colder days and this is perfect for it.

Something small for chilly evenings

I used Rowan Kid Classic which is a mohair blend, but not too soft. The garment keeps its shape and is great for all sorts of stitch patterns. Like it a lot. But it’s so hard to get the last stitch before the cable to look neat. It happens always.

Something small for chilly evenings

I used short row shaping a lot – on shoulders and sleeve edgings. Really love this technique and I think it’s one of the most useful techniques I’ve learned.
Lol, I just noticed I didn’t have tag named FO2011 yet, I guess I haven’t posted much about FOs this year :)

Something small for chilly evenings

Something small for chilly evenings

Something small for chilly evenings

35 thoughts on “Finished object

 1. Mari,Prosessineuloja says:

  Tämä on hyvin “sinun näköisesi” neule. Tunnstaisin sen sinun suunnittelemaksesi pelkästä kuvasta. Kausiit yksityiskohdat ja istuvuus! ( Odotan kirjaanne jo innoissani)

 2. Pote says:

  Tosi kiva ja kaunis! Minä kyllä tykkäisin saada ohjeen tuohon… Eipä voi kukaan soimata uusien neuleiden postaamattomuudesta, kun syksyllä saamme ihka uuden suomalaisen neulekirjan!!! =)

 3. villapeikko says:

  Kiitos kaikille! Yksi asia mut yllätti, nimittäin se kuinka hidas olen välillä käyttämään jotain ideaa. En olisi uskonut että se on ollut ns. varastossa 1,5 vuotta mutta näköjään näin on käynyt. Pitäisköhän käydä läpi vanhat muistivihkot, ties mitä sieltäkin löytyy :D

  Meeli, suured tänud! :)

  Thank you all! I think I'm going to wear it a lot.

  OP, oletko tsekannut Buttonyn? Ravelrysta pitäisi löytyä. Se neulotaan ylhäältä alas ja nappilista on sivussa. Taisi olla sellainen jota on helppoa muokata itselleen. Mutta muuten itse olen tehnyt niin että leveämpi etukappale on 75% ja kapeampi 25%.

  http://www.ravelry.com/patterns/library/buttony-sweater

 4. Anonymous says:

  Olen samaa mieltä, hieno nappilista.
  Olen etsinyt pari kuukautta mallia sellaiseen villatakkiin, jossa nappilista olisi neuleesi tavoin sivussa. En ole oikein löytänyt. Olisi kiva saada jokin kaava, miten se periaatteessa tapahtuu ennen kuin lähtee itse tekemään omilla silmukkamäärillä.

  OP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s