One done

Thorpe
Pattern: Thorpe by Kirsten Kapur
Yarn: Artesano Aran
Needles: US size 8 / 5 mm

First hat from my “to knit”-list is done! The pattern is Thorpe, once again, because it’s just so great. Love it! The yarn was new to me, Artesano Aran. It’s an alpaca- wool blend, very soft and warm. My boy says it’s not itchy which is a bonus too.

Thorpe

The original yarn used in the pattern was much thicker so I had to make some modifications. I increased until I had the number of stitches for size L, then continued until the hat was long enough for size S. The brim has 7 garter stitch ridges before earflaps. My son didn’t want the braids so I didn’d make any.

Thorpe

I’ve already casted on for another hat but more about that later.

a hat to come

19 thoughts on “One done

 1. ellie says:

  Ihana pipo ja malli näyttää erittäin käytännölliseltä. Täytyy laittaa korvan taa tulevia syntymäpäiviä silmällä pitäen. :)

 2. tuula says:

  ihana ja hyvän mallinen pipo. voisitko laittaa ohjeen suomenkielisesti alusta loppuun,kiitos sinulle jos sen teet! yrittäisin 5-vuotiaalle.

 3. Anonymous says:

  Moikka!!
  oh yes, kiitos. Nyt pääsen eteenpäin, jos nuorempi poika antaa työrauhaa. tässähän avautuu ihan uusi maailma kun opin ne sanat… Ravelry:ssä olen rekisteröity jo jonkun aika. Kuulut minusta varmasti :-)) T Jana

 4. villapeikko says:

  Jana, kiva että löysit sen sanaston, se on hyvä ja siitä on varmasti apua. Englanninkieliset ohjeet ovat oikeasti ihan helppoja kunhan oppii ne lyhenteet :)
  Tuumamitoista saat sentimetrit näin: tuumamitta kertaa 2,54 = mitta senteissä.
  Eli tässä tapauksessa 6 (6.5,7)” = 15 (17, 18) cm (pyöristettynä lähimpään kokonaiseen senttiin).
  ws on nurja puoli ja rs oikea puoli.

  kysy vaan jos tulee kysyttävää niin autan mielelläni :)

 5. Jana says:

  Hei taas villapeikko! ei se mitään. Yritän just minun onnea englantin kielisen ohjen kanssa. Oli vain pakko aloitaa. Muutamat sanat ihan outoa. Voisitko kertoa montako tuota on cm:ssä?? “until the hat
  measures 6 (6.5,7)” from top.” ennen siis aloitan se “aina oikein”. Ja mitä tarkoitaa WS ja RS? Katson kyllä joskus knitty gritty, mutta… Näin jossain ne lyhenteet, mutta nyt en taaskaan löydä niitä. Kiitos jos jaksat vielä vastata tähän. Otin koelangaksi nyt PatonsMerino, 4mm puikoja. Minun pitää varmasti lisätä silmukoita 96-104s asti että tulee tarpeeksi isoa.

 6. Jana says:

  oho, onpas hieno korvaläppäpipo. kävin katsomaan se ohje, mutta minun englanti socks… olisiko suomennos mahdollista?? Tahdon neuloa se pipon. Voisi olla aika hauskaa.

 7. villapeikko says:

  Thank you Chris and Maryse and happy weekend!

  Anna, tänan! Ma arvan et jägmiseks pean siiski tütrele sokid tegema.

  Kate, kiitos! Täytyy varmaan tehdä itsellenikin, korvaläpät ovat ainakin paukkupakkasilla aikuisellekin hyödylliset.

 8. Maryse says:

  Awesome! It will be nice to see all that will come out of your to-knit list! I always love your choices of colors. Happy Friday and weekend!

 9. amuk says:

  Ihana poika, ihana pipo ja ihanan näköinen lanka. Tuo mikä sinulla on puikoilla näyttää todella mielenkiintoiselta, palmikoita nam :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s