Never say never

Frost shawl

Pattern: coming
Yarn: Manos Serena, approx 1,5 skeins
Needles: US 6 / 4 mm

I’ve always thought that lace shawls are not my thing. They’re beautiful but I didn’t think I had enough patiency to knit rows that are hundreds of stitches long. Well, never say never. This is maybe the fourth shawl I’ve ever made and let me tell you, it was fun! I’ve already casted on for another one in slightly thicker yarn.

Frost shawl

Frost shawl

This shawl is obviously inspired by my Kuurankukka-mittens featuring a similar Tulip pattern. The middle section is worked first in the round, then the sides are made. The edging is worked last.

Frost shawl

The magic of blocking was unbelievable. The feeling when I removed the pins and held the blocked shawl in my hands, was wonderful. The garment was so light, smooth and airy. I now see why knitters get hooked on shawl knitting. I think I am now, too.

Frost shawl

Frost shawl

Frost shawl

30 thoughts on “Never say never

 1. Raiku says:

  On kyllä upea huivi! Pitsihuivit ei ole kovin minunkaan juttuni, tosin eri syystä. Tykkään niiden neulomisesta, mutta ärsyttää pingottaminen, varsinkin kun tiedän, että jos huivi vähänkään kostuu, niin hommiin saisi ruveta uudestaan.

  Tämän ohjetta jään kyllä odottelemaan. Huivi on selvästi tyyliltään sellainen, jota voisin käyttää!

 2. Krentu says:

  Väga ilus :) Mulle meeldivad väga sellised sallid, kus on mitut värvi kasutatud:) Konstruktsioon on Sinu sallil ka põnev!

 3. Kristiina says:

  Oijoi, aivan ihastuttava. Sie et todellakaan jämähdä tuttuun ja turvalliseen vaan osaat aina raikkaalla tavalla uudistua ja kehittää aivan upeita ja loppuun saakka mietittyjä juttuja jotka samalla on jotenkin niin siun näkösiä. + ihanat kuvat!

 4. villapeikko says:

  Kiitos teille kaikille ihanat! :) Tämä projekti oli mulle hyvä muistutus siitä että kannattaa opetella uusia asioita eikä jämähtää tuttuun ja turvalliseen. Mikäköhän olisi seuraava haaste, pitsin saralla kehittymisen lisäksi.

  Thank you all for your lovely comments! From this project I learned how important it's to keep the curiousity alive and always learn new things.

 5. Kaunis Nelli says:

  huivifanaatikko ilmoittautuu. onneksi on kaverita joille huiveja voi lahjoittaa…

  tämä malli on taas jotain ihan uutta, kyllä maailmassa löytyy paljon luovuutta. ja kun ihmisille sanoo että harrastan kutomista niin nehän näkevät mut kutomassa sukkaa… HÖH!

 6. Eicca says:

  Kaunis!! Tuntuu tosiaan, että joidenkin blogien kirjoittajat eivät muuta neulokaan kuin kolmiohuiveja, joten kai niiden koukuttavuuteen on uskottava…

 7. paivis says:

  Kaunis. Jään odottamaan ohjetta.
  Noin kolme vuotta sitten ihmettelin ihmisten huivintekointoa. Noin 20 huivin jälkeen en ihmettele enää.

 8. Maaju says:

  Iiiihana! Oon jo jonkun aikaa katsellut huivia jossa olis aina oikeaa mutta silti jotain mielenkiintoa, ja tämä näyttäs sopivan siihen määritelmään täydellisesti. Niin kaunis :) Ootan innolla ohjetta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s