Spring knitting

Hoodie

It’s always good to learn something new so I thought it’s time for me to try the Contiguous sleeve method created by Susie Myers. I had three skeins of beautiful Estonian wool which I got from my friend Anna and I really treasure them. The feel of this wool is so nice and the colors are just perfect.

Hoodie

The sleeves were surprisingly easy to make. I did learn that trying on the sweater every now and then was a good idea because it’s so easy to make the shoulders longer than they should be, but I only had to rip them back once. Still, though they were easy to make, I did not still fall in love with set-in sleeves as I was hoping. The method is great, it’s just not my cup of tea.
I did the increases by working M1R before the shoulder seam and M1L after it on right side of work. On wrong side of work I worked M1P through back loop before shoulder seam and a regular M1P after it. I liked the way the increases looked this way.

Blooming
Pattern: coming
Yarn: Manos Serena
Needles: US 6 / 4 mm

The other knitting project of mine is this little springy hat. I used the yarn that was remaining from my Filtering Daylight-shawl, Manos Serena. Boy I love this yarn, so light and smooth. The hat is worked mainly in garter stitch and the flower matches the shawl. My kids were kind enough to model it. The idea to make this hat actually came from another knitting friend of mine when she asked me what kind of hat would go with this shawl. I suggested her another hat but then I kept thinking…and thinking…and here’s the result.

Blooming

One more thing I learned last week – soap bubbles don’t break easily on snow.
Bubble on snow

28 thoughts on “Spring knitting

 1. kristiina says:

  Moro vaan! :)
  Vähän sama homma, keskityin tosin karjum… ohjeistamaan poikaa ajamaan sivussa ;) Ja jäin pohtimaan että olitko se sinä :)

 2. Minni says:

  Olit hetki sitten vieraillut blogissani ja sitä kautta eksyin tänne. Ihan huikean ihania juttuja täällä! Vihreänä kateudesta täällä selailin postauksiasi;)

  Toi pipo on tosi kiva! Voi, kun saisikin aikaiseksi jotain tollasta..

  Tulenpas uudestaankin kuolaamaan tänne:)

 3. Sara says:

  Itse asiassa nyt, kun selailin kauemmas taaksepäin, huomasin, että olenhan ollut täällä ennenkin! Täytyy laittaa nyt tuonne välilehtiin, ettei mene enää hukkaan..

 4. Sara says:

  Onpas ihana neulepaita! Miten en ole aiemmin löytänyt blogiisi, täällähän on vaikka mitä kivaa! Tuo teidän Bruno kaninnekin pomppimassa oli aivan vallaton :)

 5. RodPrjónar says:

  The contiguous method… that is something I had never heard about! I will have to do some research!

  I really like the colors of the hoodie!!

 6. Suvi (villapeikko) says:

  Ma ka mõtlen et kui seda meetodit edasi arendada siis võib päris hea tulla. Sinu meetodi järgi tulevad küll kenad välja. Õlasilmuste laiendamisega saab sama meetodiga teha ka nn. saddle shoulder tüüpi asja. Olen teinud paari asja nii et varrukad on hiljem tehtud ülevalt alla ja see mulle meeldis küll.

 7. Suvi (villapeikko) says:

  Kiitos! Väreihin ihastuin itsekin, ovat niin minun värejäni. Tekniikka oli tosi kiva opetella vaikkei siitä suosikkia tullutkaan. Ehkä jos vielä kehittelisi eteenpäin ja hienosäätäisi.

 8. Anna says:

  Vaat kui kena kampsik tuli! Ja lõngad sobisid! Mis contiguous-meetodisse puutub, siis sellel on teatud piirangud. Kui tahta musrtit, siis peaks enne väga põhjalikult kavandama; eelsitatavad on kitsad mustrid või siis horisontaalsed jms, ühesõnaga, tööd on palju. Teiselt poolt võib teha laiema õlasilmuste riba, 5-6-7 silmust jne ja sinna paigutada väike muster. Mul on jällegi sellest meetodist tekkinud oma modifikatsioon, aeg-ajalt kasutan. Siis on varrukas pisut teistsugune. Samas olen nõus, et on vist maitse asi, mulle meeldib pigem kududa varrukad hiljem ülevalt alla.

 9. Chris says:

  They're both lovely! I agree about the contiguous method. I'm not sure I'll use it again, but interesting to try. Your kids look very sweet!

 10. Anne says:

  Huppari on reippaan näköinen ja olat siistit. Pipo on ihanan untuvaisen näköinen, pehmeä ja kevyt. Myös kuvio on tosi kaunis.

 11. Hepsi says:

  Kiva huppari! Tuota menetelmää minäkin olen aikonut joskus kokeilla. Mielenkiintoista kuulla, ettet kuitenkaan siihen hurjasti ihastunut.

 12. Kristiina says:

  Ihana huppari! Miekin olen miettinyt, että pitäs tuota tekniikkaa kokeilla… Ihana tuo kuva pojastasi pipo päässä : ) (en sitten neulonutkaan levenwickiä rowanista vaan päädyin tilaamaan tapiolta nepalia. odotin vesi kielellä että paketti olisi tullut jo perjantaina vaan ei ehtinyt. näpit syyhyä saada neule puikoille : )

 13. ArualMaria says:

  Ihana huppari, tykkään tosi paljon! Mun on pitänyt jo jonkin aikaa testata tuota tekniikkaa, mutta en ole vielä ehtinyt. Pipo on myös tosi kaunis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s